KLÁVESKA.cz

Zprávy ze serveru 'Prameny zdraví.cz'Prameny zdraví.cz


Zobraz nejnovější zprávy ze všech serverů
Výběr kategorií:
Blogy a osobní stránky
Bydlení
Cestování
Doprava a dopravní prostředky
Finance a bankovnictví
Instituce a úřady
Kultura
Obchod
Počítače a komunikace
Průmysl, zemědělství
Služby
Sport
Věda a výzkum
Vzdělávání
Zábava, koníčky
Zdraví, děti, rodičovství
Zpravodajství, informace
Životní prostředí, příroda

Jazykový filtr:
česky   anglicky
polsky   slovensky


Hledání:
text:

server Prameny zdraví.cz
Listování: [ 1 ]  2 | 3 | 4 | 5 | 6 další

15.11.2024 13:14

Jak správné osvětlení ovlivňuje kvalitu spánku a celkové zdraví


[https://www.magazinzdravi.cz/jak-spravne-osvetleni-ovlivnuje-kvalitu-spanku-a-celkove-zdravi]
Spánek je jedním z klíčových faktorů, který ovlivňuje naše fyzické i duševní zdraví. Přesto se mnoho lidí potýká s problémy, které jim brání v dosažení kvalitního a dostatečně dlouhého spánku. Mezi tyto problémy může patřit například stres, nezdravý životní styl nebo nevhodné prostředí v ložnici. Jedním z opomíjených aspektů, který však hraje zásadní roli v kvalitě spánku, je osvětlení. V tomto článku se zaměříme na to, jak světlo ovlivňuje náš spánkový cyklus a co můžeme udělat pro to, abychom pomocí správného osvětlení zlepšili kvalitu našeho spánku i celkové zdraví.



04.11.2024 13:56

Avokádový čokoládový pudink


[https://www.magazinzdravi.cz/avokadovy-cokoladovy-pudink]
3 menší avokáda, 25 g kakaa, 100 g kokosového mléka (plechovka), 1 PL arašídového másla, 1 čl mleté skořice, 50 ml agávového sirupu, oříšky a čerstvé ovoce (na ozdobení)

04.11.2024 13:56

Domácí broskvový krém


[https://www.magazinzdravi.cz/domaci-broskvovy-krem]
Krém: 100 g kešu oříšků, 1 balení bílého tofu natural (200 g), 200 g broskví z konzervy, 150 g kokosového mléka (plechovka), 60 ml agávového sirupu, 4 PL citrónové šťávy

26.08.2024 13:07

Není zdravá strava drahá?


[https://www.magazinzdravi.cz/neni-zdrava-strava-draha]
Výzkumníci z Harvardovy univerzity porovnávali cenu a zdravotní přínos ce­lé škály potravin z různých částí země. Zjistili, že z pohledu poměru výživové hodnoty k ceně by měli lidé kupovat více ořechů, výrobků ze sóji, luštěnin a celozrnných produktů a méně masa a mléčných výrobků. V závěru uvedli, že „nákup rostlinné stravy se zdá být tou nejlepší investicí pro vaše zdraví“.

19.07.2024 00:07

Každých deset dnů nový začátek


[https://www.magazinzdravi.cz/kazdych-deset-dnu-novy-zacatek]
Průměrná délka života buňky chuťových pohárků je jen asi 250 hodin. To znamená, že každý z našich chuťových pohárků je každých asi deset dní vyměněn. To má smysl, protože pohárky jsou neustále zatěžovány vším možným, od horkých tekutin přes kousky jídla až po částečky z oděru zubů a ústní dutiny.

12.07.2024 10:28

Cukr návykovější než kokain?


[https://www.magazinzdravi.cz/cukr-navykovejsi-nez-kokain]
V posledních letech došlo k exponenciálnímu nárůstu počtu vědeckých článků o závislosti na potravinách. Podnítila jej studie, v níž výzkumníci zjistili, že když si krysy mohly vybrat mezi cukrem slazenou vodou nebo kokainem, devět z deseti si vybralo sladkou chuť před jednou z nejnávykovějších drog.

01.07.2024 00:35

Efekt svatozáře


[https://www.magazinzdravi.cz/efekt-svatozare]
Když lidé dostanou energeticky úsporné pračky, mají tendenci začít víc prát, a tím anulovat úspory energie. Podobně může tvrzení, že potravina je nízkotučná, vést spotřebitele k tomu, aby jedli větší porce a přijímali tak více kalorií.

28.06.2024 11:49

Vysoký glykemický index


[https://www.magazinzdravi.cz/vysoky-glykemicky-index]
Když podáte lidem dva druhy jídel, které jsou stejné, co se týká kalorií, výživové hodnoty a chuti, ale jedno má vysokou glykemickou nálož a druhé nízkou, co uvidíte při skenování mozku těchto lidí?

28.06.2024 11:49

Které jsou nejlepší zdroje vlákniny?


[https://www.magazinzdravi.cz/ktere-jsou-nejlepsi-zdroje-vlakniny]
Americká lékařská asociace zveřejnila shrnutí potravin bohatých na vlákninu, které uvádí celou řadu nerafinovaných rostlinných potravin.

22.05.2024 00:21

Drůbeží maso a rakovina


[https://www.magazinzdravi.cz/drubezi-maso-a-rakovina]
Studie EPIC sledovala 477 000 lidí po dobu zhruba deseti let. Vědci zjistili 72% nárůst rizika vzniku rakoviny slinivky na každých 50 g ku­řecího masa konzumovaných denně. A to není velké množství masa, jen asi čtvrtina kuřecího prsa.





© 2024 - PERPETUM web design