KLÁVESKA.cz

Zprávy ze serveru 'Vitalia.cz - Váš průvodce zdravým životem'Vitalia.cz - Váš průvodce zdravým životem


Zobraz nejnovější zprávy ze všech serverů
Výběr kategorií:
Blogy a osobní stránky
Bydlení
Cestování
Doprava a dopravní prostředky
Finance a bankovnictví
Instituce a úřady
Kultura
Obchod
Počítače a komunikace
Průmysl, zemědělství
Služby
Sport
Věda a výzkum
Vzdělávání
Zábava, koníčky
Zdraví, děti, rodičovství
Zpravodajství, informace
Životní prostředí, příroda

Jazykový filtr:
česky   anglicky
polsky   slovensky


Hledání:
text:

server Vitalia.cz - Váš průvodce zdravým životem
Listování: předcházející  | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 [ 16 ]  17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 další
Zadání odpovídá celkem 91 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.

23.04.2025 06:07

Avokádo je nejlepší v kombinaci s vejci. Dá se použít i jako náhrada másla


[https://www.vitalia.cz/clanky/jak-jist-avokado/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Avokádo je oblíbenou potravinou zejména u sportovců a osob, které se snaží stravovat zdravě. Obsah mnoha živin včetně mikronutrientů činí z tohoto ovoce doslova superpotravinu. Připravit si ho můžete na mnoho způsobů, ale dejte si pozor, abyste to s jeho konzumací moc nepřeháněli, obsahuje totiž velké množství tuku.



22.04.2025 18:56

Spotřebujte jídlo, které vám zbylo po Velikonocích. Z mazance udělejte french toast, z vajíček pomazánku


[https://www.vitalia.cz/clanky/co-se-zbytky-po-velikonocich/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Jedno vyhozené vejce znamená 196 litrů vyplýtvané vody. I tahle jednoduchá a nijak pěkná matematika patří k Velikonocům. Tedy v případě, že se vám nepodaří spotřebovat všechhno připravené jídlo a museli byste něco vyhodit. Vodní stopa se nevyhýbá ani tradičním velikonočním potravinám.

22.04.2025 17:56

Pokud nevíte, co s vykoledovanými vejci, zkuste vajíčkovou tlačenku nebo vajíčkové karbanátky


[https://www.vitalia.cz/clanky/vajickova-tlacenka-recept/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Po Velikonocích bývá lednice plná natvrdo vařených vajec, která už nikdo nechce ani vidět, natož jíst. Nenechte je zbytečně zkazit, zkuste z nich připravit tradiční českou pochoutku, kterou je vajíčková tlačenka. Tento pokrm můžete uchovávat v lednici s klidným svědomím několik dní a lze jej podávat jako předkrm, lehkou večeři nebo svačinu do práce.

22.04.2025 11:42

Posun v léčbě Parkinsona: Ztuhlost i třes potlačí nový typ stimulátoru


[https://www.vitalia.cz/clanky/autonomni-hluboka-mozkova-stimulace-parkinsonova-nemoc/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Po nastavení nepotřebuje četné zásahy lékaře, ani pacienta. Nová generace neurostimulátorů, jež ovlivňují mozek lidí nemocných Parkinsonovou chorobou, dokáže ovládat sama sebe. Léčbu nepřetržitě přizpůsobuje aktivitě mozku. Nehodí se ale pro všechny pacienty.

22.04.2025 06:42

Zachráníme devět dětí z deseti, vývoj jde pořád dopředu, říká profesor o léčbě leukémie


[https://www.vitalia.cz/clanky/vyvoj-jde-porad-dopredu-dnes-uz-zachranime-devet-deti-z-deseti-rika-profesor-o-lecbe-leukemie/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Nejčastěji se akutní lymfoblastická leukémie u dětí objeví mezi druhým a pátým rokem. V dnešní době už se podaří vyléčit téměř všechny pacienty, přitom ještě před několika desítkami let nemoc přežil jen málokdo. Obrovskou zásluhu na této změně má i hematoonkolog, profesor Jan Starý, který byl hostem podcastu 120 na 80 portálu Vitalia.cz.

22.04.2025 06:42

Emil Zátopek vymyslel intervalový trénink, odvolal protest proti režimu a zemřel na mozkovou mrtvici


[https://www.vitalia.cz/clanky/emil-zatopek-zivot-a-kariera/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Česká lokomotiva, Ťopek nebo Emil Hrozný, to jsou přezdívky československé sportovní legendy Emila Zátopka, kterému jeho vytrvalost a houževnatost přinesla ohromnou slávu. Je považován za jednoho z nejlepších atletů 20. století.

20.04.2025 06:28

Recept na boží milosti: stačí pár základních ingrediencí. Přidat můžete pivo, nebo rum


[https://www.vitalia.cz/clanky/bozi-milosti-recept/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Boží milosti plnily talíře při různých příležitostech, ať už šlo o masopust, Velikonoce nebo třeba svatby. Povětšinou se spojují s masopustem. Velikonoční boží milosti je pak zvykem podávat na Velikonoční pondělí. K jejich přípravě je třeba notná dávka zručnosti a trpělivosti. Přidat se do nich může rum, ale také kupříkladu pivo.

20.04.2025 00:21

Léčení Madlenky do registrů přitáhlo tisíce lidí, vstupní vyšetření platí sponzoři


[https://www.vitalia.cz/clanky/financovani-rekordniho-zajmu-darcu-kostni-drene/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Tisíce lidí vyslyšela prosbu rodiny dvou leté dívky a přichází se zapsat do registru dárců krvetvorných buněk. Ty hlásí rekordní počty nových dobrovolníků a čelí také výzvě, jak uhradit náklady na vstupní vyšetření. Na ně si totiž registry musí sehnat peníze samy.

19.04.2025 06:14

Pletení pomlázky není těžké. Začněte s nižším počtem proutků, stačí čtyři


[https://www.vitalia.cz/clanky/jak-uplest-pomlazku-z-osmi-sesti-a-ctyr-prutu/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Jen málokdo si u nás umí představit Velikonoční pondělí bez koledy s pomlázkou. Zajímavé je, že v jiných státech šlehání pomlázkou vůbec neznají, jde čistě o českou specialitu. Mladé zelené vrbové proutky totiž mají ženám předat svou energii a vitalitu. Zkuste si tentokrát uplést svou vlastní pomlázku. Potřebovat budete jen mladé vrbové proutky, provázek, nožík a kleště.

18.04.2025 06:35

Velikonoční pečení: Vyzkoušejte slané špenátové šneky, mechovou roládu a hnětýnky pro koledníky


[https://www.vitalia.cz/clanky/velikonocni-peceni-recepty/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Velikonoce jsou oslavou jara. Jako takové by pochoutky na ně připravované měly hrát všemi barvami a šetřit by se nemělo ani na zdobení. Pravdou je, že příprava na tyto svátky se obvykle točí především kolem sladkého pečiva, ale zkrátka nemusí přijít ani ten, který si na sladké moc nepotrpí. Níže vám představíme tipy na slané pečení či zdravější formu sladkostí.





© 2025 - PERPETUM web design