KLÁVESKA.cz
Zprávy ze serveru 'Vitalia.cz - Váš průvodce zdravým životem'Vitalia.cz - Váš průvodce zdravým životem
Zobraz
nejnovější zprávy
ze všech serverů
Výběr kategorií:
Blogy a osobní stránky
Bydlení
Cestování
Doprava a dopravní prostředky
Finance a bankovnictví
Instituce a úřady
Kultura
Obchod
Počítače a komunikace
Průmysl, zemědělství
Služby
Sport
Věda a výzkum
Vzdělávání
Zábava, koníčky
Zdraví, děti, rodičovství
Zpravodajství, informace
Životní prostředí, příroda
Jazykový filtr:
česky
anglicky
polsky
slovensky
Hledání:
text:
- bez omezení -
Blogy a osobní stránky
Bydlení
Cestování
Doprava a dopravní prostředky
Finance a bankovnictví
Instituce a úřady
Kultura
Obchod
Počítače a komunikace
Průmysl, zemědělství
Služby
Sport
Věda a výzkum
Vzdělávání
Zábava, koníčky
Zdraví, děti, rodičovství
Zpravodajství, informace
Životní prostředí, příroda
server
Vitalia.cz - Váš průvodce zdravým životem
Listování:
předcházející
|
13
|
14
|
15
|
16
|
17
|
18
[ 19 ]
20
|
21
|
22
|
23
|
24
|
25
|
další
Zadání odpovídá celkem 91 stránek, zobrazit
první
nebo
poslední
stránku.
11.04.2025 06:28
K tomu, aby při smažení chytl olej a pánev vzplála, stačí 350 stupňů
[
https://www.vitalia.cz/clanky/samovzniceni-oleje-pri-smazeni/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
]
Kuchyně, jedno z nejčastějších míst, kde dochází k popáleninám. A není třeba ani škrtnout sirkou, protože například olej se při vyšších teplotách vznítí sám. Ale záleží na tom, jaký používáte a v čem smažíte.
10.04.2025 06:56
Stejná cena, méně masa. IKEA už do svého ikonického hot dogu nedává hovězí ani vepřové
[
https://www.vitalia.cz/clanky/ikea-kureci-hot-dog/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
]
IKEA na letošní rok nachystala velké změny u výrobku, který roky zůstával stejný. Populární masové hot dogy mají jiné složení a to z gruntu. Změna souvisí se snahou nabízet alternativy k červenému masu s ohledem na jeho klimatickou stopu. Známe přesná složení původních i nových párků.
10.04.2025 06:56
Medvědí česnek je nejlepší čerstvý. Zkuste recept na pesto a pomazánku
[
https://www.vitalia.cz/clanky/medvedi-cesnek-recepty-a-ucinky/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
]
Medvědí česnek je bylinka známá svými zdraví prospěšnými účinky. Pokládá se za přírodní antibiotikum, ale je účinná i proti plísním. Právě touto dobou můžete v lese narazit na její porosty. A záměny se nemusíte příliš obávat, její charakteristickou česnekovou vůni si jen tak s něčím nespletete. V kuchyni má pak víceré použití, vykouzlit z ní můžete například pesto nebo jarní pomazánku.
10.04.2025 06:56
Chodítko, berle, polohovací postel. Když nemáte poukaz, můžete si pomůcky půjčit
[
https://www.vitalia.cz/clanky/pujcovny-kompenzacnich-pomucek/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
]
Český červený kříž neposkytuje jen humanitární pomoc. Organizace provozuje také několik půjčoven kompenzačních pomůcek. Dočasně mohou pacientům a jejich blízkým vypomoci třeba chodítky, francouzskými holemi a invalidními vozíky, ale také schodolezy nebo polohovacími lůžky.
09.04.2025 11:21
Vyráběl zmrzliny ze syrečků i chleba, zákazníkům ale stejně nevíc chutná pistáciová
[
https://www.vitalia.cz/clanky/cr-me-de-la-cr-me-vyroci-druhy-zmrzliny/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
]
Deset let, šest provozoven, přes 200 zaměstnanců a 1130 tun vyrobené zmrzliny. Crème de la Crème slaví desáté výročí od otevření první zmrzlinárny v pražské Husově ulici. Kde příběh řemeslné zmrzliny začal a jakou nejbláznivější příchuť zmrzliny jste tu mohli ochutnat?
09.04.2025 06:21
Život pohádkáře Andersena: Těžké dětství, nešťastné lásky a výbuchy vzteku
[
https://www.vitalia.cz/clanky/svet-pohadkare-andersena-otresne-detstvi-a-zivot-jako-nocni-mura/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
]
Napsal přes stopadesát pohádek, z nichž mnohé byly později několikrát zfilmovány a patří mezi ty, na něž se nikdy nezapomnělo. Pohádkový život však dánský spisovatel Hans Christian Andersen neměl. Jeho peripetie byly mnohdy podobné osudům truchlivých hrdinů příběhů z autorových knih.
09.04.2025 06:21
Barvení vajíček patří mezi velikonoční tradice. Obarvit je můžete přírodně cibulí, červenou řepou či kopřivami
[
https://www.vitalia.cz/clanky/barveni-vajicek-prirodnimi-materialy-voskem-a-gelovymi-barvami/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
]
Zatímco v minulosti se vajíčka na Velikonoce barvila kvůli tomu, že je lidé nemohli konzumovat a bylo potřeba snůšky zpracovat, dnes jde spíše o oblíbenou kratochvíli. Populární bývala především červená barva symbolizující vzkříšení Ježíše Krista. Technikami, které používali naši předci, se můžete inspirovat a obarvit vajíčka přírodně – stačí k tomu cibulové slupky, kopřivy, červená řepa nebo zelí.
08.04.2025 18:42
Vakcínou Prevenar 20, pozastavenou kvůli úmrtí dítěte, se opět očkuje
[
https://www.vitalia.cz/clanky/uvolneni-sarze-prevenaru-umrti-ditete/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
]
Jednou šarží pneumokokové vakcíny, která byla preventivně pozastavena kvůli úmrtí dítěte, lékaři opět očkují. Lékový ústav vyloučil, že by za úmrtím stála závada ve výrobě či vadné složení očkovací látky.
08.04.2025 07:42
Žloutenku A si klidně můžete přivézt z luxusního hotelu v Egyptě. Léčit se musí v nemocnici
[
https://www.vitalia.cz/clanky/lecba-hepatitidy-a/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
]
V tuzemsku roste počet pacientů s diagnostikovanou hepatitidou A. Infekce pacienta na dlouhé měsíce omezí, musí navíc nějaký čas strávit v nemocniční izolaci. A lidé s oslabenými játry mohou na žloutenku i zemřít.
08.04.2025 06:42
V Motole loni skončilo deset malých dětí, které spolkly plíšek z náplně se zahřívaným tabákem
[
https://www.vitalia.cz/clanky/plisky-zahrivany-tabak-spolknuti-riziko/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
]
Protržení jícnu, perforace střeva. Takové poranění hrozí dětem, které spolknou plíšek z náplní nebo strojků na zahřívaný tabák. Jejich trávicí soustava ho většinou naštěstí vyloučí sama, ale někdy je nutná operace. Problémem je i nikotin, který může způobit otravu.
© 2025 -
PERPETUM web design