KLÁVESKA.cz

Zprávy ze serveru 'Vitalia.cz - Váš průvodce zdravým životem'Vitalia.cz - Váš průvodce zdravým životem


Zobraz nejnovější zprávy ze všech serverů
Výběr kategorií:
Blogy a osobní stránky
Bydlení
Cestování
Doprava a dopravní prostředky
Finance a bankovnictví
Instituce a úřady
Kultura
Obchod
Počítače a komunikace
Průmysl, zemědělství
Služby
Sport
Věda a výzkum
Vzdělávání
Zábava, koníčky
Zdraví, děti, rodičovství
Zpravodajství, informace
Životní prostředí, příroda

Jazykový filtr:
česky   anglicky
polsky   slovensky


Hledání:
text:

server Vitalia.cz - Váš průvodce zdravým životem
Warning: Undefined variable $akt_strona in /www/hosting/klaveska.cz/www/index.php on line 208

Warning: Undefined variable $akt_stranka in /www/hosting/klaveska.cz/www/inc/listovani.php on line 9

Warning: Undefined variable $akt_stranka in /www/hosting/klaveska.cz/www/inc/listovani.php on line 23

Warning: Undefined variable $akt_stranka in /www/hosting/klaveska.cz/www/inc/listovani.php on line 39
Listování: předcházející  | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 [ 45 ]  46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 další
Zadání odpovídá celkem 85 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.
Warning: Undefined variable $akt_stranka in /www/hosting/klaveska.cz/www/inc/listovani.php on line 205

15.04.2025 10:35

Prevence u praktika se změní. Přibudou testy na ledviny a srdce


[https://www.vitalia.cz/clanky/preventivni-prohlidky-ledviny-srdce-testy/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Praktičtí lékaři pozmění od července strukturu preventivních prohlídek. Zejména krevních testů. Nově by se zájemci měli dostat častěji k rozboru, který může ukázat onemocnění ledvin nebo srdeční selhání. Lékaři dostanou také podporu pro individuální plánování očkování dětí.



15.04.2025 06:35

Vyzkoušejte osvědčené recepty na velikonočního beránka, kterému se hlava neutrhne


[https://www.vitalia.cz/clanky/velikonocni-beranek/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Velikonoční beránek se po právu považuje za zlatý hřeb velikonoční hostiny. Upéct ho si vyžaduje opravdový kumšt. Příprava těsta přitom není složitá, zádrhel přichází až při vyklopení beránka z formy. Často se totiž stává, že ve formě část těsta zůstane nebo se beránkovi po vyklopení ulomí třeba hlava. Klíčem k úspěchu je dobře vymazaná forma.

15.04.2025 06:35

Problémy s polykáním mohou vést k poškození jícnu, léčba existuje, vysvětuje lékař


[https://www.vitalia.cz/clanky/achalazie-hucl-rozhovor/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Kromě refluxu jícen postihuje i vzácnější onemocnění zvané achalázie. Přichází nenápadně, vyústit ale může v rozšíření orgánu, které je nevratné. Léči achalázii lze laparoskopicky i dvěma endoskopickými zákroky, říká v rozhovoru pro Vitalia.cz přednosta Kliniky hepatogastroenterologie pražského IKEM Tomáš Hucl.

15.04.2025 06:35

Rakovinu dostane třetina lidí, ale šance na uzdravení je mnohem vyšší než před 30 lety


[https://www.vitalia.cz/clanky/rakovinu-dostane-tretina-lidi-ale-sance-na-uzdraveni-je-mnohem-vyssi-nez-pred-30-lety/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Každý rok je zhoubné onemocnění nově diagnostikováno u téměř 90 tisíc pacientů, celkově je v České republice 600 tisíc lidí, kteří se s rakovinou léčí nebo ji v minulosti prodělali. Šance na vyléčení je u mnoha diagnóz stále vyšší, ale zásadně ji snižuje pozdní odhalení nemoci. Tedy vyhýbání se screeningu, přehlížení možných příznaků.

14.04.2025 08:21

Věra Čáslavská se roky potýkala s depresí. Zemřela na obtížně léčitelnou rakovinu


[https://www.vitalia.cz/clanky/vera-caslavska/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Život Věry Čáslavské připomínal leckdy jízdu na horské dráze. Byla fenomenální gymnastkou, jejíž sportovní kariéra dosáhla vrcholu na olympijských hrách v Mexiku. Kromě pádů na kladině čelila několika i v osobní rovině. Po rodinné tragédii se stáhla do ústraní a řadu let se potýkala s depresí. Osudnou se jí nakonec stala rakovina.

14.04.2025 06:21

Přebírají zlozvyky rodičů. Třetina dětí nesnídá, polovina denně mlsá.


[https://www.vitalia.cz/clanky/detske-stravovani-zlozvyky/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Rodinné prostředí má zásadní vliv na to, co a jak děti jedí. V novém výzkumu na to upozorňují vědci z Mendelovy univerzity v Brně. Odborníci zkoumali, jakým způsobem se k jídlu staví děti s nadváhou či obezitou a naproti nim ty, které kila navíc netrápí. Potvrdili, že na horším stravování dětí s obezitou má obří podíl právě rodina. Roli v tom, jestli dítě bude obézní, nebo ne, hraje i společné stolování nebo přístup rodičů k jídlu.

14.04.2025 06:21

Komiksové brýle, otáčecí křeslo. I tak se diagnostikují a léčí závratě


[https://www.vitalia.cz/clanky/laborator-pro-diagnostiku-zavrati/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Pacienty tady dokáží naklánět, roztočit, propláchnou jim uši a v budoucnu by je rádi postavili i na hlavu. Řeč je o speciální laboratoři pro vyšetřování a léčbu závratí ve Fakultní nemocnici Motol. Díky neurootologovi Jaroslavu Jeřábkovi jsme do ní mohli nehlédnout i my.

11.04.2025 15:49

Jehněčího masa kupujte vždycky více, při vaření či pečení se hodně smrskne


[https://www.vitalia.cz/clanky/aby-jehneci-maso-nepachlo/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Jehněčí není to samé co skopové. Liší se například tím, že většinou nijak nepáchne a nemá typickou výraznou chuť. Musí ho ale správně vybrat. Kterou část jehněčího a jak zpracovat, čím tohle maso ochutit a co nejlépe upéct?

11.04.2025 10:42

Velikonoční věnec nemusí být jen z proutí. Pěkně se na stole bude vyjímat i věnec ze skořápek


[https://www.vitalia.cz/clanky/velikonocni-venec/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Velikonoce už tu jsou za chviličku. Pokud si jejich duch chcete přenést i k vám domů, nabízí se vyrobit si k této příležitosti velikonoční věnec. K jeho výrobě lze použít prakticky cokoli, fantazii se meze nekladou. Nejčastěji bývá ozdoben vajíčky, květy, luční trávou a pentlemi. Zároveň se má tendenci ladit do pestrých barev.

11.04.2025 06:28

K tomu, aby při smažení chytl olej a pánev vzplála, stačí 350 stupňů


[https://www.vitalia.cz/clanky/samovzniceni-oleje-pri-smazeni/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss]
Kuchyně, jedno z nejčastějších míst, kde dochází k popáleninám. A není třeba ani škrtnout sirkou, protože například olej se při vyšších teplotách vznítí sám. Ale záleží na tom, jaký používáte a v čem smažíte.





© 2025 - PERPETUM web design